(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Mazkur maqola orqali Lex Mercatoria tushunchasi, uning xalqaro tijorat arbitrajidagi o‘rni hamda xalqaro tijorat arbitrajining tarixiy rivojlanishi, hozirgi kunda yuzaga kelayotgan qiyinchiliklar, jumladan, arbitraj qarorlarini ijro etish, kiberxavfsizlik masalalari va uning kelajagida yangi texnologiyalar, masalan, sun’iy intellekt va onlayn arbitrajning roliga oid masalalar yoritib beriladi. Shuningdek, kelajakda Lex Mercatoria tamoyillarini rivojlantirish va xalqaro arbitraj jarayonini takomillashtirishga qaratilgan takliflar taqdim etiladi.