(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Maqolada oliy o‘quv yurti talabalarida o‘quv faoliyati jarayonida yuzaga keladigan stressogen vaziyatlar (shaxsning stress holatiga tushishiga sabab bo’luvchi hayotiy va ta’limga oid murakkab vaziyatlar) va unga nisbatan bildiriladigan reaksiyalarning psixologik jarayonlari yoritilgan. Shuningdek, stress bilan bog‘liq vaziyatlardan chiqib ketishda shaxsda mavjud bo‘lgan xulq-atvor xususiyatlarining ahamiyati psixologik jihatdan ochib berilgan.