(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqolada tovar-moddiy zaxiralar (TMZ) hisobi va auditining nazariy va amaliy jihatlari o‘rganiladi. TMZ korxonaning ishlab chiqarish jarayonida muhim resurslardan biri bo‘lib, ularning to‘g‘ri hisobga olinishi va samarali auditi korxona faoliyatining moliyaviy barqarorligiga bevosita ta’sir qiladi. Maqolada TMZ hisobi jarayonida qo‘llaniladigan asosiy usullar, baholash me’zonlari va xalqaro standartlar tahlil qilinadi. Shuningdek, TMZ auditining vazifalari, risklarini kamaytirish usullari va zamonaviy texnologiyalardan foydalanish imkoniyatlari ham ko‘rib chiqiladi. TMZ hisobi va auditini takomillashtirish uchun axborot texnologiyalari va ichki nazorat mexanizmlarini qo‘llashning samaradorligi haqida xulosa chiqariladi. Maqola natijalari korxonalarda TMZlarni hisobga olish va auditi jarayonini yaxshilash, shuningdek, umumiy moliyaviy natijalarni barqarorlashtirishga yo‘naltirilgan tavsiyalar bilan yakunlanadi.