(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Mazkur maqola soliq auditi natijasida paydo bo‘ladigan soliq risklarini aniqlash va ularni minimallashtirish usullarini tahlil qilishga bag‘ishlangan. Soliq risklari moliyaviy intizom va shaffoflikka ta’sir etuvchi asosiy omillardan biridir. Ushbu maqolada soliq auditining tashkil etilishi jarayonida yuzaga kelishi mumkin bo‘lgan soliq risklari turlari, ularning sabablari hamda tadbirkorlik subyektlari va davlat byudjeti uchun keltiradigan xavf-xatarlari ko‘rib chiqiladi. Muallif soliq risklarini kamaytirish yo‘llarini aniqlash uchun xalqaro tajriba va milliy qonunchilikka tayangan holda turli usullarni taklif etadi. Maqola tadqiqot natijalaridan amaliyotda foydalanishni ko‘zda tutadi va bu sohada barqarorlikni ta’minlash uchun zaruriy tavsiyalar beradi.