(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqola ta’lim jarayonidagi innovatsion psixologik yondashuvning mohiyatini o’rganadi, uning o’qitish va o’qitish amaliyotiga o’zgartiruvchi ta’siriga e’tibor qaratadi. U o’quvchilarning kognitiv, hissiy va ijtimoiy rivojlanishini yaxshilash uchun psixologik nazariyalar va innovatsion strategiyalarni qanday qilib birlashtirish mumkinligini o’rganadi. Motivatsiya, o’z-o’zini tartibga solish va metabilish kabi asosiy psixologik tamoyillarni o’rganib chiqib, maqola talabalarga ko’proq yo’naltirilgan va moslashuvchan o’quv muhitini rivojlantirish uchun qanday qo’llanilishi mumkinligini ta’kidlaydi. Bundan tashqari, u o’quvchilarning turli ehtiyojlarini qondiradigan innovatsion ta’lim tizimini yaratishda texnologiya, shaxsiylashtirilgan ta’lim va o’qituvchi va talaba o’zaro munosabatlarining rolini muhokama qiladi. Tadqiqot tanqidiy fikrlash, ijodkorlik va hissiy barqarorlikni rivojlantiruvchi kelajakka yo’naltirilgan ta’lim tizimini shakllantirishda psixologik tushunchalar muhimligini ta’kidlaydi.