(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Zamonaviy o‘quv qurollaridan foydalanish, takomillashtirish, iIlm-fan va texnologiyaning rivojlanishi yangi imkoniyatlarni taqdim etadi. Zamonaviy ta’lim tizimlarida axborot texnologiyalarining o‘rni muttasil ortib bormoqda. Bu esa axborot texnologiyalarini faol qo‘llagan holda o‘quv tizimlarini yaratishni taqozo etadi. Ta’limda ushbu jarayon yo‘nalish qismlarnidan biri 3D modellashtirishdir.