(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Quyidagi tadqiqot ishida nodavlat notijorat tashkilotlarini tadbirkorlik faoliyati bilan shug‘ullanishi, normativ-huquqiy hujjatlar bilan tartibga solish mexanizmlari ko‘rib chiqilgan. Ularning tashkiliy huquqiy shakllari olimlar fikrlari bilan tahlil qilinib, tadbirkorlik faoliyati shug‘ullanish chegarasini belgilash orqali ulardan ko‘zlangan maqsaddan chetga chiqmaslik maqolaning bosh maqsadi sanaladi. Nodavlat notijorat tashkilotlarining faoliyatini moliyalashtirish istiqbollari va hozirgi kunda erishilgan hamda kelajakda erishilish ko‘zlangan natijalar tahlil qilingan.