(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Mazkur maqolada global ekologik muammolar, ularning paydo bo‘lish sabablari, oqibatlari va insoniyat uchun xavfli bo‘lgan jihatlari o‘rganilgan. Atrof-muhitning ifloslanishi, iqlim o‘zgarishi, suv resurslarining tanqisligi va bioturli turlarning yo‘q bo‘lishi kabi muammolar tahlil qilinadi. Maqolada ushbu muammolarni bartaraf etish yo‘llari va barqaror rivojlanishga erishish uchun zarur bo‘lgan chora-tadbirlar haqida takliflar berilgan.