(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Mazkur maqolada davlat-xususiy sheriklik (DXSh) loyihalarining samaradorligini baholash masalalari o‘rganiladi. DXSh loyihalari davlat va xususiy sektor o‘rtasida resurslar va tavakkalchiliklarni birgalikda boshqarish orqali ijtimoiy va iqtisodiy infratuzilmani rivojlantirishning samarali usuli sifatida keng qo‘llanilmoqda. Maqolada samaradorlikni baholashning asosiy mezonlari va ko‘rsatkichlari, tahlil usullari va amaliyotdagi muvaffaqiyat omillari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, samaradorlik bahosini shakllantirishda iqtisodiy, ijtimoiy va ekologik jihatlar muhimligi ta’kidlanadi. Ushbu tadqiqot davlat va xususiy sektor sherikliklarini samarali tashkil etishda ilmiy-amaliy asoslarni mustahkamlashga qaratilgan.