(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Iqtisodiyotda bozor munosabatlarining qaror topishi va turli mulkchilik shaklidagi korxonalar, jumladan xususiy mulkdorlar sinfining paydo bo’lishi sharoitida tijorat banki uchun investitsiya kreditlash muammosi katta ahamiyatga ega. Shu bilan birga, O‘zbekiston iqtisodiyotining hududiy va tarmoq tuzilmasini iqtisodiy siyosat manfaatlaridan kelib chiqib tartibga solish maqsadida investisiya jarayonlarini moliyalashtirishning bozor mexanizmlarini yo‘lga qo‘yish iqtisodiyotni rivojlantirishning eng dolzarb masalalaridan biri bo‘lib qolmoqda