(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu ilmiy maqolada soliqlar yordamida iqtisodiyotni tartibga solish va soliq tushumlarini prognozlashtirish usullarini takomillashtirish masalalari ko‘rib chiqilgan. Maqolada soliq siyosati orqali iqtisodiy barqarorlikni ta’minlashning ahamiyati tahlil qilinib, soliq tushumlarini aniq prognoz qilishning zamonaviy usullari o‘rganilgan. Tadqiqot davomida O‘zbekiston soliq tizimidagi mavjud amaliyotlar qiyosiy tahlil qilinib, matematik modellar asosida soliq tushumlarini prognozlash metodlari taklif etilgan. Natijada, iqtisodiyotni soliq vositalari orqali samarali tartibga solish va soliq daromadlarining barqarorligini ta’minlashning amaliy jihatlari aniqlangan.