(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqolada iqtisodiyot va uning tarmoqlari keng ko`lamli ekanligi har bir soha iqtisodiyotdan boshlanishi, har qanday resurslardan foydalanish uchun avvalo inson omili va ularning ehtiyojlari (o`z hayot harakatlarini iqtisod qilish, tejash, resurslarni oqilona ishlatish) va ularni qondirish har bir shaxs uchun muammo ekanligi haqida tushunchalar mavjud. Davlat va uning faoliyati, ularning tarmoqlaridagi muammolar, harakatga keltiruvchi kuchlarning rivojlanishi oxir oqibat iqtisodiy muammoga bog`liqdir. Maqolada elektr energiya tarmog`i va uning muammolari yechimlari haqida ko`rib chiqamiz.