(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Psixologiyada yetuklik yoshidaga shaxslarning o‘zini-o‘zi anlagan holda jinoyatlar sodir qilishga olib keluvchi psixologik motivi va maqsadlari, o‘zini-o‘zi anglash jarayonidagi ijtimoiy-iqtisodiy, g‘oyaviy, siyosiy, ijtimoiy-ruhiy, tarbiyaviy, ijtimoiy boshqaruv yo‘nalishidagi psixologik xususiyatlarini va tiplarini muxokama qiladi.