(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Atrof-muhit ifloslanishi global muammo bo‘lib, inson faoliyati natijasida yuzaga kelayotgan iqlim o‘zgarishlari, havoning, suvning va tuproqning ifloslanishi kabi ko‘plab salbiy oqibatlarga olib kelmoqda. Ushbu ilmiy tadqiqotlar atrof-muhitni muhofaza qilishda antropogen omillarni kamaytirishning samarali usullarini o‘rganishga qaratilgan. Tadqiqotlar davomida iqtisodiy, ekologik va ijtimoiy jihatlarni hisobga olgan holda innovatsion yechimlar taklif etilgan