(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqolada benzimidazol hosilalarining antivirus va antiparazitar ta’siri o’rganiladi. Adabiyotlar tahlili asosida ushbu birikmalarning turli viruslar va parazitlarga qarshi faolligini ko’rsatuvchi ma’lumotlar keltiriladi. Benzimidazol hosilalarining ta’sir mexanizmlari, samaradorligi va potentsial qo’llanilish sohalari muhokama qilinadi. Shuningdek, ularning afzalliklari, kamchiliklari va kelajakdagi istiqbollari tahlil qilinadi.