(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Yoshlar davlat kelajagi hisoblanganligi bois bolalarga bo’lgan e’tibor, ularning huquq va erkinliklarini himoya qilish har bitta davlat siyosatida muhim o’rin egallaydi va ushbu soha nafaqat milliy darajada, balki xalqaro miqyosda keng e’tibor berilishni talab qiladi desak adashmagan bo’lamiz. Har yili dunyo bo’ylab millionlab bolalar zo’ravonlikning turli ko’rinishlaridan aziyat chekayotganligi va bu son yildan-yilga oshib borayotganligi mavzuning qay darajada dolzarb ekanligidan dalolat beradi va bolalarni zo’ravonlikning har qanday shakllaridan himoya qilishning xalqaro-huquqiy mexanizmlarini yanada mustahkamlash zaruriyati paydo bo’lmoqda. Ushbu maqolada bolalarni zo’ravonlikdan himoya qilishning xalqaro-huquqiy va milliy mexanizmlari yoritib beriladi.