(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Сурункали касалликлар камқонлигини (СКК) дунё бўйича тарқалиши темир танқислиги камқонлигидан ( ТТК) кейин иккинчи ўринни эгалайди, бу муаммо барча мамлакатларда соғликни сақлаш тизимини мухим масалаларидан бири бўлиб хисобланади. СКК асосий патогенез омилларини ўрганиш, улар асосида диагностика ва даволаш бўйича самарали тавсиялар ишлаб чиыишалгоритм ва тавсиялар ишлаб чиқариш хозирги кунни долзарб амаллий ва илмий вазифалари