(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Yurtimizning tarixi va madaniyati asrlar davomida taraqqiy etib borgan. Har bir voha o‘zining hunarmandchilik turlariga ega. Hunarmandchilikni rivojlanishida qardosh xalqlar madaniyati, ularning hunarmandchilik turlaridagi faoliyati ham ta`sir etib kelmoqda. Jizzax vohasida ham tarixan tarkib tipgan hunar turlari mavjud. Mazkur hunar turlarining rivojida hududda istiqomat qilib kelayotgan qardosh millat vakillarining ham samarali mehnati bor.