(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ta’lim jarayonida o‘quvchilarni faollashtirish, ularning bilim olish jarayonida mustaqil fikrlash va ijodiy yondashuvlarini rivojlantirishda muhim ahamiyatga ega. O’qituvchilar bu jarayonda o’z rollarini to’g’ri belgilab, o’quvchilarga motivatsiya berish, ularni faol ishtirok etishga undash va ta’lim mazmunini qiziqarli qilish uchun turli uslublardan foydalanishlari zarur. Ushbu tadqiqotda fan o’qituvchilarining o‘quvchilarning faoliyatini oshirishdagi roli, pedagogik texnologiyalar va interaktiv metodlardan foydalanish imkoniyatlari tahlil qilinadi. O‘quv jarayonida o‘qituvchi va o‘quvchi o‘rtasidagi munosabatlar, hamda ta’lim muhitining ahamiyati alohida e’tiborga olinadi.