(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Geografik o‘rni o‘rganishda she’rlar orqali O‘zbekistonning tabiiy go‘zalliklari, iqlimi, yer osti boyliklari va xalqining madaniy merosiga e’tibor qaratiladi. Masalan, Amir Temur yoki Alisher Navoiy singari buyuk shoirlarning asarlaridan misollar keltirib, mamlakatning tarixi va afsonaviy joylari haqida ma’lumot berish mumkin. Maqollar esa xalq donoligini ifodalaydi va O‘zbekistonning geografik joylashuviga xos xususiyatlarni yoritadi. “Toshkentda tosh yo’q” yoki “Orol dengizi – mintaqamizning ko’z yoshlari” kabi maqollar orqali o’quvchilar mushohada yuritishga undaladi.