(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasining Ma’muriy sud ishlarini yuritish to‘g‘risidagi qonunchilik normalari asosida ma’muriy sudlar tomonidan ko‘rib chiqiladigan mansabdor shaxslarning qarorlari va harakat(harakatlsizlik)lari yuzasidan nizolarning umumiy jihatlari, boshqa ish yuritish bilan bo‘lgan farqli va o‘xshash jihatlari tahlil qilingan. Shuningdek, Konstitutsiya va boshqa qonun hujjatlari orqali mazkur turdagi nizolarni hal qilishda eng muhim sanalgan ma’muriy organ, ma’muriy hujjat hamda ma’muriy xatti- harakatlar tushunchasining huquqiy tahlillari amalga oshiriladi. Shuningdek, statistik ma’lumotlar hamda sud amaliyotidan keyslarni tahlil qilish orqali mavjud muammolar va ularga muqolib yechimlar taqdim etiladi.