(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqola xalqaro huquqda sanksiyalarning turli shakllarini o‘rganishga bag’ishlangan. Sanksiyalar, odatda, xalqaro tinchlik va xavfsizlikni saqlash, inson huquqlarini himoya qilish yoki tajovuzkor davlatlarni jazolash maqsadida qo‘llaniladi. Maqolada iqtisodiy sanksiyalar, savdo sanksiyalari, moliyaviy sanksiyalar, diplomatik sanksiyalar va harbiy sanksiyalar kabi turlar ko‘rib chiqiladi. Har bir sanksiya turi amaliy misollar bilan tahlil qilinadi va ularning samaradorligi va xalqaro huquqqa muvofiqligi muhokama qilinadi. Maqola sanksiyalarning global siyosiy va iqtisodiy munosabatlarga ta’sirini ham tahlil qiladi.