(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqolada ta’lim muassasalarini moliyashtirish manbalarini o‘rgandik va ulardan samarali foydalanish yo‘llari va istiqbollarini to‘g‘risida fikr va mulohazalar yuritdik. Bugungi kunda jahondagi nufuzli oliy ta’lim muassasalari ilm-fanning yirik o‘choqlari hisoblanishi hech kimga sir emas. Hozirda yangidan-yangi oliy o‘quv yurtlari, dunyodagi yitakchi universitetlarning filiallari tashkil etilmoqda. Shu nuqtai nazardan xususiy oliy ta’lim muassasalaridagi moliyaviy holat tahlil qilingan va ta’lim muassasalarining daromadlari manbalarining barqarorligini ta’minlash yo‘llari bo‘yicha ilmiy taklif va amaliy tavsiyalar asoslab keltirilgan.