(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqola o‘zbek va nemis tillaridagi paremiologik birliklarda hayvonlar va o‘simliklar nomlarining ishlatilishini qiyosiy o‘rganishga bag’ishlangan. Maqolada bir qancha o‘zbek va nemis maqollari tanlab olingan va ulardagi hayvon hamda o‘simlik nomlari guruhlarga ajratilgan. Olingan natijalar asosida ikkala tilda ham hayvon va o‘simlik nomlarining ishlatilishi solishtirilib, umumiy va farqli jihatlar aniqlangan. Xulosa qismida esa olingan natijalarning ahamiyati va kelajakdagi tadqiqotlar uchun tavsiyalar berilgan.