(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqolada, boshlang‘ich sinf yoshidagi o‘quvchilarda estetik tarbiya va ta’limning nazariy asoslari hamda estetik tarbiyaning inson hayotida tutgan o‘rni yoritilgan. Estetik tarbiya bu - o‘quvchilarga voqelikdagi, san’atdagi, tabiatdagi kishilarning ijtimoiy va mehnat munosabatlaridagi, turmushdagi go‘zallikni idrok qilish handa to‘g‘ri tushunishga o‘rgatish, ularning badiiy didini o‘stirish, ularda go‘zallikka muhabbat tuyg‘usini uyg‘otish va hayotga go‘zallik olib kirish qobiliyatlarini tarbiyalashdir.