(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqolada jinoyatga jazo muqarrarligi masalasi ko’rib chiqiladi. Tadqiqot usullari sifatida adabiyotlar tahlili, qiyosiy tahlil va mantiqiy mulohaza usullari qo’llanilgan. Natijalar shuni ko’rsatadiki, jinoyatga jazo muqarrarligi jamiyatda qonun ustuvorligini ta’minlash, fuqarolar xavfsizligini kafolatlash va jinoyatlarning oldini olishda muhim ahamiyatga ega. Shuningdek, jazo tizimini takomillashtirish, qayta tarbiyalash va ijtimoiy moslashuv choralarini ko’rish zarur. Xulosada esa jinoyatga jazo muqarrarligini ta’minlash uchun qonunchilikni takomillashtirish, huquqni muhofaza qiluvchi organlar faoliyatini optimallashtirish va jamiyatda huquqiy ong va madaniyatni yuksaltirish zarurligi ta’kidlanadi.