(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqola zamonaviy jamiyatda talabalar o‘rtasida ijtimoiy faollikni rivojlantirish muammosini ko‘rib chiqadi. Mualliflar o‘quvchilarning ijtimoiy faolligi darajasiga ta’sir etuvchi omillarni, masalan, texnologik taraqqiyot, o‘zgaruvchan qadriyatlar va ijtimoiy-madaniy tendentsiyalarni tahlil qiladilar. Ijtimoiy faollikni rag‘batlantirishda ta’lim muassasalari va talabalar tashkilotlarining roliga alohida e’tibor qaratilmoqda. Shuningdek maqolada faol va mas’uliyatli jamiyatni shakllantirish uchun talabalarning ijtimoiy faolligini oshirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar berilgan.