(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqolada ayollar poyabzallari razmeri o‘zgarib borishining poyabzal qoliplari asosiy ko‘rsatkichlariga ta’sirini qolip turlarini qanday tarzda o‘zgarib borishi qolip uzunligini tutam qamroviga nisbatan razmerga qarab o‘zgarib borishini hisoblab chiqarish ayollarning oyoq kiyimini poshna balandligi 20,40,60,80,100 mm da poyabzalni oldi yuzaqismini ko‘tarilishi 11,9,7,5,3 mmda pasayishini hisoblab chiqilgan qolipning to‘laligini 13 ta razmerda ayollarning poyabzal razmeri 21.5 dan 27 smgacha bo‘ladi o‘rtacha razmeri esa 23,5 sm . Har xil davlatlarda ayollar poyabzallari turlicha o‘lchanadi Yevropada 35-44 gacha , Mexikoda 4.5-9 gacha Yaponiyada 21-28 gacha, Angiliyada 2.5-9.5 gacha, AQSh va Kanadada 5-12 gacha Koreada 228-273 gacha bo‘lgan razmerlar borligi taxlil qilingan