(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqola O‘zbekistonda sayohatchilarning atrof-muhitga ta’sirini o‘rganishga bag’ishlangan. Tadqiqot usullari sifatida adabiyotlar tahlili, so‘rovnoma va kuzatuvlar qo‘llanilgan. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, sayohatchilar atrof-muhitga sezilarli ta’sir ko‘rsatmoqda, ayniqsa chiqindilar, havo va suv ifloslanishi hamda tabiiy resurslarning kamayishi kabi muammolar mavjud. Muammolarni hal qilish uchun ekologik ta’lim, infratuzilmani yaxshilash, qonunlarni kuchaytirish va barqaror turizmni rivojlantirish taklif etiladi. Xulosa qilib aytganda, barcha manfaatdor tomonlar hamkorligida sayohatchilarning salbiy ta’sirini kamaytirish va barqaror turizmni yo‘lga qo‘yish mumkin.