(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Mazkur maqola hozirgi kunda nafaqat psixolog kasbini balki hamma kasbda yaxshi mutaxassislarni yetishtirish davr talabi ekanligi, haqiqatdan ham har bir sohada yetuk mutaxasis bo‘lish yurt kelajagi poydevori hisoblanishi, bu borada psixolog kasbining rivojlanishi alohida ahamiyat kasb etadi degan fikrlarni ilmiy jihatdan ochib beradi. Jumladan: Psixolog kasbining rivojlanishi, kelib chiqishi va bugungi kunda psixolog kasbining o‘rni va ahamiyati haqidagi fikrlarga to‘xtalgan Psixolog - odamni shakllantirish, uning xatti-harakatilarini, shuningdek, turli xil psixologik va kundalik muammolarni o‘rganish, odamlar dunyosiga moslashish bilan shug’ullanadigan psixologiya mutaxassisi, uyda va ishda odamning ruhiy muhitini yaxshilashga xizmat qilishi kerak, degan g’oya ilgari surilgan