(untitled) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Янги тадқиқотлар шуни кўрсатадики, бузилган Д витамини алмашинуви сурункали панкреатит (CП) да муҳим рол ўйнайди. Бу Д витамини танқислиги панкреатит ва унинг яллиғланишга қарши ва анти- фибротик таъсири билан витамин Д рецепторлари (ВДР) билан боғланиш билан боғлиқлигини кўрсатадиган тадқиқотлар билан кўрсатилган. Бироқ, панкреатитда Д витаминини баҳолаш ва даволашнинг роли ҳали ҳам яхши тушунилмаган. Биз ошқозон ости бези билан боғлиқ сўнгги ютуқларни муҳокама қиламиз