ZAMONAVIY AXBOROT XIZMATLARINI RIVOJLANTIRISHDА KUTUBXONALARNING O’RNI (JOURNAL OF ANALYTICAL SYNERGY AND SCIENTIFIC HORIZON, 2025)
Maqolada zamonaviy kutubxonalar raqamli axborot xizmatlarini rivojlantirishdagi o‘zgarayotgan roli yoritiladi. Raqamlashtirish, elektron resurslar, axborot savodxonligi va ilmiy tadqiqotlarni qo‘llab-quvvatlash kabi jarayonlar tahlil qilinadi. Shuningdek, kutubxonalar raqamli tengsizlikni kamaytirish, madaniy merosni saqlash va foydalanuvchilarga ishonchli axborot taqdim etishdagi ahamiyati ko‘rsatiladi. Maqola kutubxonalar duch kelayotgan asosiy muammolar va raqamli davrga moslashish zaruriyatini qisqacha yoritadi.