HOZIRGI GLOBALLASHUV SHAROITIDA JAMIYAT HAYOTIDA DINLARNING O'RNI (JOURNAL OF ANALYTICAL SYNERGY AND SCIENTIFIC HORIZON, 2025)
Ushbu maqola globallashuv jarayoni kuchayib borayotgan hozirgi davrda dinlarning jamiyat hayotidagi o‘rni qanday o‘zgarayotgani haqida fikr yuritadi. Unda globallashuvning diniy muhitga ko‘rsatadigan ta’siri, diniy identiklikning o‘zgarishi, dinning siyosiy va ijtimoiy jarayonlardagi ahamiyati, transmilliy diniy harakatlar, ekstremizm muammosi hamda dinlarning ma’naviy-axloqiy vazifalari haqida tahlillar beriladi. Maqolada dinlar globallashuv sharoitida nafaqat hamkorlik va kelishmovchiliklarning manbai bo‘lishi, balki global qadriyatlarni shakllantirish va umumiy muammolarga yechim topishda ham faol ishtirok etishi qayd etiladi. Tadqiqot davlat va din o‘rtasidagi munosabatlarni yanada uyg‘unlashtirish hamda diniy ziddiyatlarni yumshatish yo‘llarini izlashga qaratilgan.