CHET TILLARINI O‘QITISHDA YUZAGA KELADIGAN QIYINCHILIKLAR VA ULARNING INNAVATSION YECHIMLARI (JOURNAL OF ANALYTICAL SYNERGY AND SCIENTIFIC HORIZON, 2025)
Mazkur maqolada xorijiy tillarni o'qitishdagi muammolar asosan og'zaki nutq kompetensiyalarini shakllantirishda duch keliniladigan muammolarning kelib chiqishi hamda ularga texnologiyalar (zoom,chatgpt),audio-video dasturlar va interaktiv o'quv platformalari orqali samarali yechimlar berish borasida batafsil ma'lumot beriladi.Chet tillarini intensiv o'qitishga ta'sir ko'rsayotgan omillarni o'rganish maqsadida ta'lim sohasi standardlar asosida tekshirildi shu bilan birga pedagoglar bilan fikrlar almashildi .Izlanishlar shuni yaqqol ko'rsatadiki,O'qituvchilar o'quvchilar bilan ishlash jarayonida faqat an'anaviy metodikaga tayanib qolganligi hamda asosiy manba sifatida darsliklargina ko'rsatilayotganligi, raqamli texnologiyalardan foydalanishning sustligi ,va asosiy kamchiliklardan biri guruhda til muhitining qoniqarli emasligi o'quvchilarning xorijiy tillarini o'rganishini qiyinlashtirmoqda.Maqolada yuqoridagi muammolarga atroflicha yechim hamda xulosalar ko'rsatilgan.