YOSHLAR VA EKOTURIZM RIVOJI: IQLIM MUAMMOLARI VA ULARGA MUQOBIL YECHIMLAR (JOURNAL OF ANALYTICAL SYNERGY AND SCIENTIFIC HORIZON, 2025)
Ushbu maqolada yoshlar o‘rtasida ekoturizmning rivojlanish tendensiyalari, iqlim o‘zgarishining turizm jarayonlariga ko‘rsatadigan ta’siri va ushbu sohada qo‘llanilayotgan innovatsion yondashuvlar tahlil qilinadi. Tadqiqotda global iqlim muammolari fonida yosh avlodning ekologik madaniyati, barqaror turizmga bo‘lgan qiziqishi hamda ularning ekoturizmni rivojlantirishdagi amaliy roli yoritiladi. Maqola ekoturizmning iqtisodiy va ijtimoiy ahamiyatini ilmiy asoslar bilan yoritib, zamonaviy texnologiyalar orqali ekologik barqarorlikni ta’minlash bo‘yicha takliflar beradi.