RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR VA SUN’IY INTELLEKTNING EVOLYUTSIYASI: XXI ASR INNOVATSION PARADIGMALARI (JOURNAL OF ANALYTICAL SYNERGY AND SCIENTIFIC HORIZON, 2025)
Ushbu maqola XXI asrda raqamli texnologiyalar va sun’iy intellektning (SI) evolyutsiyasi natijasida shakllanayotgan yangi innovatsion paradigmalarni chuqur tahlil qiladi. Tadqiqotda tizimli yondashuv, konseptual tahlil, komparativ metod, raqamli transformatsiya jarayonlariga oid empirik dalillar hamda so‘nggi ilmiy-nazariy yondashuvlar o‘rganildi. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, SI iqtisodiyot, ta’lim, boshqaruv, sog‘liqni saqlash va sanoat tarmoqlarida tub tarkibiy o‘zgarishlar boshlanishiga sabab bo‘lmoqda; algoritmik boshqaruv, avtomatlashtirilgan qaror qabul qilish, generativ modellar va datafikatsiya jarayonlari esa global innovatsion paradigmalar markaziga aylangan. Xulosa sifatida, maqola SI va raqamli texnologiyalarni mas’uliyatli boshqarish, etik me’yorlar yaratish hamda inson–AI hamkorligini optimallashtirishning dolzarb yo‘nalishlarini belgilab beradi.