IQLIM O‘ZGARISHI SHAROITIDA EKOLOGIK MADANIYATNI TARG‘IB QILISH TENDENSIYALARI (JOURNAL OF ANALYTICAL SYNERGY AND SCIENTIFIC HORIZON, 2025)
Mazkur maqolada iqlim o‘zgarishi sharoitida ekologik madaniyatni targ‘ib qilishning dolzarbligi, uning shakllanishiga ta’sir etuvchi omillar hamda zamonaviy tendensiyalar ilmiy jihatdan yoritiladi. Ekologik madaniyatni oshirishda ta’lim-tarbiya tizimi, jamoatchilik faolligi, davlat siyosati va raqamli texnologiyalarning o‘rni tahlil qilinadi. Shuningdek, ekologik ongni shakllantirishning samarali texnologiyalari – interaktiv o‘qitish, media-kommunikatsiya, ekologik loyihalar va innovatsion yondashuvlar asosida amaliy mexanizmlar bayon etiladi. Tadqiqot natijalari ekologik barqarorlikka erishishda yoshlar faolligi va ekologik madaniyatni rivojlantirishning strategik ahamiyatini ko‘rsatib beradi.