RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR VA SUN’IY INTELLEKTNING EVOLcYUTSIYASI: XXI ASR INNOVATSION PARADIGMALAR (JOURNAL OF ANALYTICAL SYNERGY AND SCIENTIFIC HORIZON, 2025)
Ushbu maqolada XXI asrda raqamli texnologiyalar va sun’iy intellektning shakllanish jarayonlari, ularning iqtisodiy, ijtimoiy va ilmiy rivojlanishga ko‘rsatayotgan ta’siri keng yoritiladi. Tadqiqotda xalqaro amaliyot, mavjud nazariy yondashuvlar hamda turli sohalardagi raqamli transformatsiya jarayonlari solishtirma tahlil qilindi. Natijalar sun’iy intellektning global raqobat kuchini belgilovchi strategik resursga aylangani, ishlab chiqarish va boshqaruv tizimlarida yangi samaradorlik standartini shakllantirayotgani, ta’lim va sog‘liqni saqlashda esa innovatsion yondashuvlar uchun asos bo‘layotganini ko‘rsatadi. Shu bilan birga, axborot xavfsizligi, etik mas’uliyat va mehnat bozoridagi o‘zgarishlar kabi muammolar ham chuqur tahlil qilindi. Yakunda raqamli taraqqiyotning kelajak istiqbollari bo‘yicha ilmiy asoslangan xulosalar berildi.