OILAVIY MUNOSABATLARNING O‘QUVCHI MUVAFFAQIYATIGA BILVOSITA TA’SIRI: PSIXOLOGIK IQLIMNING AHAMIYATI (JOURNAL OF ANALYTICAL SYNERGY AND SCIENTIFIC HORIZON, 2025)
Ushbu maqolada oilaviy munosabatlar va ularning o‘quvchi (talaba) muvaffaqiyatiga bilvosita — psixologik iqlim orqali ko‘rsatadigan ta’siri tahlil qilinadi. Psixologik iqlim tushunchasi, oilaviy omillar (ma’naviy-emosional qo‘llab-quvvatlash, tarbiyaviy uslublar, ota-ona shaxsiy holati va ijtimoiy-iqtisodiy sharoit) hamda ularning maktabdagi o‘quv natijalariga ta’siri ilmiy-metodologik asosda ko‘rib chiqiladi. Maqolada shuningdek, oila va maktab o‘rtasidagi hamkorlikni kuchaytirish bo‘yicha tavsiyalar beriladi.