ЁШЛАРДА ЭКОЛОГИК МАДАНИЯТНИ ШАКЛЛАНТИРИШНИНГ УСТУВОР ЙЎНАЛИШЛАРИ (JOURNAL OF ANALYTICAL SYNERGY AND SCIENTIFIC HORIZON, 2025)
Мазкур мақолада Ўзбекистонда ёшларда екологик маданиятни шакллантиришнинг долзарблиги ва усуллари ёритилган. Унда инсон қадриятлари ва табиатни асрашнинг ўзаро боғлиқлиги, екологик тарбиянинг ёш авлодни камолга етказишдаги ўрни таҳлил қилинган. Шунингдек, оила, таʼлим ва маҳалла ҳамкорлиги, екологик тарбияда анʼанавий қадриятлар роли ва замонавий технологиялар воситасида екологик онгни ривожлантириш йўллари кўриб чиқилган. Мақола екологик тарбияни миллий ва замонавий ёндашувлар асосида мустаҳкамлашни таклиф қилади.