COMPLIANCE ASSESSMENT: AS A FACTOR TO BOOST CONSUMER CONFIDENCE IN THE PRODUCT (JOURNAL OF ANALYTICAL SYNERGY AND SCIENTIFIC HORIZON, 2025)
Muvofiqlikni baholash iste’molchilar uchun mahsulot yoki xizmatning sifatini, xavfsizligini va ularning ehtiyojlariga mosligini aniqlash jarayonidir. Bu jarayon iste’molchilarning mahsulotga bo‘lgan ishonchini oshirishda muhim omil hisoblanadi. Bugungi kunda bozorda raqobat kuchayib borayotgan sharoitda, iste’molchilar mahsulotni tanlashda nafaqat uning narxiga, balki uning muvofiqlik darajasiga ham katta e’tibor qaratadilar. Shu sababli, muvofiqlikni baholash tizimlari va standartlari ishlab chiqaruvchilar va sotuvchilar uchun ham, iste’molchilar uchun ham muhim vositaga aylangan.