SUYAK TO‘QIMALARINING MINERALLASHUVI, TARTIBGA SOLINISHI, BUZILISHLARI, REGENERATSIYASI, TRANSPLANTATSIYASI VA O‘SISHIGA TA’SIR ETUVCHI OMILLAR (JOURNAL OF ANALYTICAL SYNERGY AND SCIENTIFIC HORIZON, 2025)
Ushbu maqolada suyak to‘qimasining tuzilishi, hujayra turlari (osteoblast, osteotsit, osteoklast), ularning vazifalari va suyak to‘qimasining gistogenez jarayonlari batafsil yoritilgan. Shuningdek, suyak matritsasining organik va noorganik tarkibi, kollagenning molekulyar tuzilishi, suyak to‘qimasining mezenximadan rivojlanish yo‘llari ilmiy asosda bayon etilgan. Maqola suyak to‘qimasining regeneratsiya va minerallashuv jarayonlaridagi biologik ahamiyatini yoritadi.