MIOKARD INFARKTIDA SODIR BO‘LADIGAN GISTOLOGIK O‘ZGARISHLAR (JOURNAL OF ANALYTICAL SYNERGY AND SCIENTIFIC HORIZON, 2025)
Maqolada miokard infarktidan keyingi gistologik o‘zgarishlar 24 soat, 1-3 kun, 3-7 kun va 7-14 kunlik davrlar bo‘yicha tahlil qilingan. Har bir bosqichda yurak mushagida morfologik buzilishlar, yallig‘lanish va chandiqlanish jarayonlari bosqichma-bosqich rivojlanib, ularning klinik tashxis va davolashdagi ahamiyati ta’kidlangan. Tadqiqot miokard infarktining histologik o‘zgarishlarini chuqur tushunishga asoslanib, yurak-qon tomir kasalliklariga qarshi kurashishda yangi yondashuvlar ishlab chiqishga ilmiy asos yaratadi.