ФИЗИКА ДАРСЛАРИДА ВА ТЎГАРАК МАШҒУЛОТЛАРИДА ДИДАКТИК ЎЙИНЛАРДАН ФОЙДАЛАНИШ (JOURNAL OF ANALYTICAL SYNERGY AND SCIENTIFIC HORIZON, 2025)
Ушбу мақолада физика фанини ўқитишда ва тўгарак машғулотлари давомида дидактик ўйинлардан фойдаланишнинг самарадорлиги ёритилган. Дидактик ўйинлар ўқувчиларнинг дарсга қизиқишини оширади, назарий билимларни мустаҳкамлашга ва мавзуларни чуқурроқ ўзлаштиришга ёрдам беради. Тадқиқотда ўйинли методларнинг амалиётдаги афзалликлари ва уларни жорий етиш бўйича тавсиялар берилган.