LIMON VA ZANJABIL O’SIMLIGIDAN MURABBO ISHLAB CHIQARISH TEXNOLOGIYASI (JOURNAL OF ANALYTICAL SYNERGY AND SCIENTIFIC HORIZON, 2025)
Bilamizki limon foydali mevalar guruhining eng oldingi o’rinlarini egallaydi. Biz bu mevaning foydali xususiyatlarini yanada oshirish maqsadida yana bitta inson organizmi uchun foydali bo’lgan o’simlik zanjabil bilan kombinatsiyalashtirgan holatda murabbo ishlab chiqarish texnologiyasini amalga oshirdik. Maqolamizdan ko’zlangan maqsad bu ikkita o’simliklarni birlashtirgan holatda foydali mahsulot ishlab chiqarish, mahsulotning inson organizmiga ijobiy va  salbiy taraflarini o’rganish, xalqimizni bu mahsulotni tayyorlash texnologiyasi bilan tanishtirish, mahsulotni kunlik istemolimiz uchun targ’ib qilish va hokozolarni o’z ichiga oladi. Shuningdek maqolamizda bu ikkita foydali mahsulotga tegishli bo’lgan kerakli ma’lumotlar qo’shimcha tarzda kiritib o’tildi.