ABU ALI IBN SINONING DUNYO TARIXIDAGI ILMIY MEROSI (JOURNAL OF ANALYTICAL SYNERGY AND SCIENTIFIC HORIZON, 2025)
Jahon fani tarixida Ibn Sino qomusiy olim sifatida tan olingan, chunki u oʼz davridagi mavjud fanlarning qarib barchasi bilan shugʻullangan va ularga oid asarlar yozgan. Alloma asarlarini oʼsha davirda Yaqin va Oʼrta Sharqning ilmiy tili boʼlgan arab tilida , baʼzilari fors tilida yozgan.