Demokratiya, qancha salbiy tarafi bo‘lsa ham, baribir avtokratiyadan yaxshiroq (JOURNAL OF ANALYTICAL SYNERGY AND SCIENTIFIC HORIZON, 2025)
Mazkur maqolada demokratiyaning nima keragi bor? Rivojlanayotgan mamlakatlar uchun an’anaviy avtokratiya yaxshiroq emasmi? kabi savollarga javob ochib beriladi. Jahon mamlakatlaridagi turli xil siyosiy tuzumlar misolida ko’rsatilib, demokratiyaga baho va talqinlarga qarama-qarshi o’laroq obyektiv baho beriladi.