"Bahor Kechasi"dan "muhabbat daryosigacha: Hamid Olimjon va Zulfiya ijodi orasidagi cheksiz muhabbat" (JOURNAL OF ANALYTICAL SYNERGY AND SCIENTIFIC HORIZON, 2025)
Ushbu maqola Hamid Olimjon va Zulfiya o'rtasidagi adabiy va shaxsiy munosabatlarni chuqur tahlil etadi. Shoirlarning uchrashuvi, o'zaro ijodiy hamkorligi va muhabbati haqida so'z boradi. Zulfiya, Hamid Olimjonning ijodiy ustozligidan ilhomlanib, uning ta'sirida shoir sifatida o'sganini, shuningdek, ular birgalikda o‘tkazgan baxtli va ijodiy yillarni eslaydi. Maqolada shuningdek, hamkorlikning o‘zaro hurmat va sevgiga asoslanganligini, bu munosabatlarning ijodiy yuksalishga qanday ta'sir qilganligi haqida hikoya qilinadi.