" The Concept of Bilingualism in Higher Education: Implications for Foreign Language Teaching." (JOURNAL OF ANALYTICAL SYNERGY AND SCIENTIFIC HORIZON, 2025)
Ikki tillilik oliy ta'lim landshaftlarini shakllantirishda, xususan chet tillarini o'qitishda hal qiluvchi rol o'ynaydi. Global o'zaro bog'liqlik o'sishda davom etar ekan, oliy o'quv yurtlari talabalarning lingvistik va madaniy vakolatlarini oshirish uchun ikki tilli ta'lim modellarini tobora ko'proq birlashtirmoqda. Ushbu maqola oliy ta'lim doirasida ikki tilli tushunchani o'rganadi, uning chet tillarini o'qitish metodikasi, o'quv dasturlarini loyihalash va talabalar natijalariga ta'sirini tahlil qiladi. Ikki tilli ta'lim bilan bog'liq muammolar va imkoniyatlarni hal qilish orqali ushbu tadqiqot turli xil ta'lim muhitida talabalar o'rtasida ko'p tilli malakani rivojlantirish uchun samarali strategiyalar haqida tushuncha berishga qaratilgan.