(untitled) (JOURNAL OF ANALYTICAL SYNERGY AND SCIENTIFIC HORIZON, 2025)
Ushbu maqolada oʻqituvchi nutq madaniyati, uning ta’lim-tarbiya jarayonidagi oʻrni va ahamiyati yoritiladi. Oʻqituvchi nutq madaniyati: toʻgʻriligi, aniqligi va ta’sirchanligi oʻquvchi va talabalarning darsga boʻlgan qiziqishi hamda tushunish darajasiga katta ta’sir koʻrsatishi ta’kidlanadi. Shuningdek, pedagogik nutqning asosiy xususiyatlari- mantiqiylik, ravonlik, madaniylilik va emotionally kabi jihatlar tahlil etilgan. Maqolada oʻqituvchi nutqini rivojlantirish va uni ta’sirchan qilishning samarali yoʻllari haqida fikr-mulohazalar bildirilgan.